7/22/2014

I'm blonde what's your excuse?

Mun perusvastaus kaikkeen mitä teen tahallani väärin on yleensä "Hups!" ja siihen sellainen hassun kiero ja muka-niin-viaton hymy. Saman voisi sanoa tästä nykyisestä hiuskatastrofista, jonka ei siis pitänyt olla näin suuri katastrofi, mutta virheitä sattuu, varsinkin mulle. Eikä tämä nyt niin varsinaisesti ollut mikään suuri virhe, tai no, ei ainakaan niin suuri vahinko. Tiesin joka kerta uuden vaalennusvärin ostaessani että lopulta mun hiukset tippuu kokonaan päästä. Tässäkin tapauksessa niin meinasi käydä, mutta onneksi päänahka oli se joka sanoi itsensä irti tästä diilistä ennen kuin hiukset ehti oikeasti tippua. 

Projekti älykkyysosamäärän piilotus vaihe vaiheelta:
(=Mitä siis EI kuulu tehdä kun haluat mustista, moneen kertaan kestovärillä värjätyistä hiuksista platinablondit)

1. Osta kaupan tujuin värinpoisto minkä löydät, (itse käytin L'oreal paris super blonde cremeä) ja laita hiusten pituudesta riippuen tarvittava määrä päähän vaikuttamaan, pese väri pois, ja laita ylijäänyt poistoaine vaikuttamaan uudestaan tummimpiin kohtiin. Itse levitin kummallakin kerralla koko päähän ainetta sillä omat hiukset ulottuivat juuri ja juuri olkapäille takaa, sillä sivuillahan mulla oli tukkaa max. sentin verran sivusiilien takia.
2. Toiveajattelu oli suuressa osassa tätä vaihetta. Kuvittele, että hiuksesi olivat jo vaalentuneet tarpeeksi värinpoiston jäljiltä, ja heitä päähän perus blondi kestoväri, jonka luulet (=toivot, vaikka tiedät että ei toimi) toimivan samalla tavalla mustasta haalistuneeseen, epätasaiseen tummanruskean/keltaisen/oranssin/valkoisen sekoitukseen kuin omaan perus maantienharmaan sävyn (juurikasvun) vaalentamiseen joskus monia vuosia sitten. Lopputulos on ehkä astetta-paria vaaleampi (ja keltaisempi) kuin aikaisemmin.
3.Tajua, että tilanne ei voisi olla paljoa huonompi, joten lähdet kauppaan ostamaan taas uutta väriä, ja kuvittelet että keltaisuutta poistava, tuhkanvaalea väri auttaisi asiaan, kunnes värin ostettuasi kuulet asiantuntijalta että no can do, väriaine ei riitä poistamaan keltaisuutta tarpeeksi, joten se ei toisi juuri lainkaan muutosta. 
4. Itke kaverille puhelimessa että hiuksesi ovat jäätävän keltaiset ja kamalammat kuin koskaan, ja kaveri tarjoutuu ihanana ihmisenä taikomaan kampaamoissa käytettävää värinpoistoainetta ja lahjoittamaan sen sinulle. Värinpoisto tekee ihmeitä, vaikkakin hiukset ovat edelleen jäätävän keltaiset ja vaaleanruskeanoranssit.
5.Turhaudu suihkussa keltaisiin, noin viisi senttiä lyhentyneisiin hiuksiin ja heitä päähän pinkki suoraväri. Tilannehan ei voi enää tästä pahentua. 
6. Kun tajuat että tilanne todellakin pahentui, googlaa kaikki mahdolliset tavat saada suoraväriä kulutettua ja kokeile c-vitamiinia hiusvärin vaalennus keinona ja totea, että se todellakin toimi!
7. Taas purkki värinpoistoa (josta riitti taas kahteen kertaan), ja hiukset alkavat oikeasti olla jopa lähes vaaleat, lukuunottamatta niitä kohtia joihin et antanut värin vaikuttaa tarpeeksi kauan päänahan polttelun takia. Tämän jälkeen hiukset olivat jo aika lähellä haluttua lopputulosta, lukuunottamatta etuhiusten pientä taittoa likaisenruuskeaan, takaraivon hienoista pinkkiä sävyä (joka johtui siitä etten antanut vaikuttaa siellä tarpeeksi kauan), ja yleistä keltaisuutta.
8. Heitä vielä yksi vaalennusväri päähän, välttäen sitä joutumasta tyveen sekä päänahkaan, ja odota ihmeen tapahtumista........jota ei tietenkään tapahtunut. Keltaisuus väheni hieman, mutta vaaleanruskeat kohdat pysyivät ja hiusten latvat olivat TÄYSIN purukumia, kuten jo arvata saattoi. 
9. Leikkaa pois kaikki huonot ja liian tummat hiukset, ja jätä noin kolmen sentin mittainen poikatukka päähän, ja pelasta keltainen katastrofi hopeashampoolla. 

Alunperinkään tarkoitus ei ollut viihtyä blondina (ainakaan ihan näillä hiuksilla) kovinkaan pitkään, joten rahatilanteen ollessa parempi näihin tulee taas pientä muutosta.
Alkujärkytyksen jälkeen oon oikeastaan alkanut jo pitää näistä hiuksista, mikä on aika yllättävää, sillä mulla oli vieläkin liian tuoreessa muistissa monta vuotta sitten toteuttamani hiuskokeilu, jolloin leikkasin kaikki hiukseni pois - juuri ennen mopokorttikuvan ottamista. Aina tähän päivään asti oon hävennyt sitä kuvaa aina kun joudun todistamaan henkilöllisyyteni, mutta on pakko myöntää että nyt mut voi jopa tunnistaa samaksi ihmiseksi kuin kuvassa, sillä aikaisemmin ulkonäköni (mustat piiitkät hiukset siihen kuvassa olevaan sänkeen verrattuna) tuotti hiukan epäuskoa kaupassa.

4 kommenttia:

 1. :DD Haha kuulostaa niiiin tutulta värjäysoperaatiolta... Mut noi on kyl aika kivaisat nyt !
  Näytät tosin ihan erilaiselta ku aiemmin, mut et lainkaan huonolla tavalla c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu mun hiukset kärsi tästä niiiiiin paljon että tein itselleni sellaisen lupauksen että tästä lähtien en laita hiuksiini MITÄÄN muuta väriä paitsi suoravärejä, ja mahdollisimman vähän värinpoistoja/blondauksia :D Korkeintaan joku vaaleanruskea jos sille päälle satun. Epäilen kyllä vähän koska ruskea on hiukan liian tylsä omaan tyyliin ehkä :P

   Poista
 2. Mä sain shokkipinkistä platinan vaalean lorealin platinum blonde värillä. Ja kyllä, tukassani on punaista pigmenttiä jonka takia aina ollut kusen keltaset muiden värinpoistojen jälkeen. mutta sain kuin sainkin valkosen tukan :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Täytyykin testata kun seuraavalla kerralla vaalentelen jotain muutakin kun tyvikasvua :D

   Poista